Verksamhetsidé, värdegrund och vision

Verksamhetside för Stockholm West Squash Club:

Stockholm West Squash Club erbjuder idrottsliga och sociala aktiviteter primärt för squashintresserade ungdomar och vuxna i västra Stockholmsområdet. Klubben växer organiskt och rekryterar nya spelare till sporten. Klubben ska samverka med kringliggande verksamheter och idrottsföreningar och delta aktivt i distrikts och riksorganisationernas arbete. Vi verkar för att bredda sporten och klubben till ungdomar och damer. Klubben ska erbjuda god tillgänglighet genom en aktiv och god dialog med hallägaren.

De idrottsliga aktiviteterna består av arrangerade speltillfällen, träningar och utbildningar som ska leda till fysisk och mental utveckling i syfte att må bättre, prestera bättre och att kunna fortsätta idrotta under lång tid. För den som är intresserad av att tävla ska klubben sträva efter att ha minst två lag i det nationella seriespelssystemet.

Klubbens målsättning är att ha nöjda medlemmar som känner glädje och samhörighet med möjlighet att uppnå en hälsosammare tillvaro.

Värdegrund för Stockholm West Squash Club:

Respekt
Vi visar respekt för varandras olikheter och färdigheter, för spelet i stort och för våra motståndare, för domare, funktionärer och visar uppskattning för goda prestationer.

Ordning & Reda
Vi har en struktur för vår verksamhet. Formalia sköts, stadgar följs, tävlingar och seriespel arrangeras med stil och den demokratiska processen efterlevs. Det gäller också för den idrottsliga verksamheten där vi använder anmälningssystem för närvaro på träningar.

Utveckling genom feedback
Vi vill utvecklas. För att stötta varandras resa så ger vi varandra återkoppling på det vi uppfattar om varandras spel och beteende. Detta för att skapa medvetenhet så att en medlem kan få chansen att bedöma om det ska vara som det är eller om en ändring ska göras.

Gemenskap
Klubben bedriver och utvecklar all verksamhet så att medlemmarna känner sig välkomna, känner tillhörighet och gemenskap med syfte att ha roligt, må bra och utvecklas på flera plan. Klubben värnar om öppen kommunikation och transparens.

Individen för kollektivet för individen
Klubbens och den idrottsliga utvecklingen sker i samspel mellan individ och grupp. När en individ höjer sin prestationsnivå eller utvecklar sin kunskap så drar den med sig gruppen. När gruppen höjer sin nivå kollektivt så drar den med sig individen.

Vision för Stockholm West Squash Club:

Stockholm West Squash Club är klubben med stort hjärta och aktiva medlemmar inom damer, herrar och juniorer som bidrar till ett levande squash-Sverige.

Detta är klubbens fundament och det är de sakerna som vi som förening satsar våra resurser på.

Uppdaterad: 13 MAR 2018 18:06
Skribent: Martin Wiklund